Promoot gratis je website en ruil je links

Hoe werkt het

Linkwheel

Link Wheels zijn een methode om geen wederzijdse links te hebben. Wederzijdse links zijn minder waardevol. In een linkwheel verwijst site a naar site b die weer doorverwijst naar site c etc.

Wat is een Link Wheel?

Een Link Wheel is een simpel iets om uit te leggen. Het is een proces waarin je links vanuit een artikel, blog of persbericht maakt en die koppelt aan een pagina die je wilt promoten voor een specifiek zoekwoord. Onderstaand een voobeeld van een gesloten linkwheel:

Closed-Link-Wheel

Elk site of webpagina linkt naar de volgende en de pagina die je hoog ilt laten scoren. Een gesloten linkwheel loopt in een circel. Omdat veel mensen denken dat google dit herkent gebruiken ze een open linkwheel. Dat betekent dat er geen gesloten circel is, zoals onderstaand.

 

Open-Ended-Link-Wheel

Hier zie je dat er geen circel is en deze methode is aan te raden om te gebruiken.

Hoe werkt gratislinksruilen.nl?

Gratis links ruilen kun je via deze site doen. Je kunt:

1. Contact opnemen met de links die op deze website staan. Deze bedrijven willen links ruilen.

2. Je kunt hier zelf ook tussen komen te staan. Zo kun je kijken met wie je wel of geen links wilt ruilen. Daarnaast kan dit goed zijn voor je zoekmachine ranking. Ruil altijd met een bedrijf in een gerelateerde categorie. Meld je hier aan.

3. Lezen over hoe je meer rendement uit je website kunt halen. Hier lees je daar meer over.

4. Lees hier meer over waarom links ruilen goed voor je zoekmachine positie en bezoekers kan zijn

Waarom Links Ruilen?

Gratislinksimage

Het ruilen van links (Engels: link exchange) is het ruilen van een link van jouw website met een andere website. Op deze site zie je met welke partners je links kunt ruilen en kun je ook zelf op de site komen te staan. Waarom zou je links ruilen?

1. Hoger in de zoekmachine komen.

Google kijkt voor hun plaatsing van jouw site in de zoekmachines onder andere naar de link waarde en het aantal links. Dus als jij veel hoge kwaliteit links naar je website hebt zul je hoger in de zoekresultaten kunnen komen. Let er hierbij wel op dat je relevante links gaat ruilen. Als jij een vergelijkingssite voor mobiele telefoons hebt en je krijgt links vanuit een autoverkoper zijn deze minder relevant. En dragen dus ook minder bij aan jouw zoekmachine resultaten.

Daarnaast gebruikt google pagerank. Dit betekent de waarde voor de website in Google. Dit is onder meer afhankelijk van het aantal kwalitatieve links, maar ook de leeftijd van het domein, de inhoud die er op staat en het aantal bezoekers etc. Hieronder kun je jouw pagerank bekijken. Als je links krijgt van partners die een hoge pagerank hebben levert dit meer waarde op dan een lage pagerank.

Check Page Rank of your Web site pages instantly:This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service

Het gebruik van zgn. Anchor Teksten. Dit is bijvoorbeeld een link met een tekst. Bijvoorbeeld gratis links ruilen. Als je op websites met deze tekst staat wordt dit ook sneller door zoekmachines opgepikt. Ook hier geldt weer relevantie en pagerank.

Wat je nooit moet doen is in een keer heel veel links vanuit andere gerelateerde websites krijgen. Er zijn zogenaamde zoekmachine builders op het internet die je site automatisch op heel veel andere sites plaatsen. Vermijd deze want google heeft dit door en kan je een penalty geven waardoor je uit de resultaten verdwijnt.

2. Meer bezoekers

Door het ruilen van links kun je meer bezoekers krijgen. Zo komen bezoekers op gerelateerde sites ook op jouw website.

Voordelen

Links ruilen is eenvoudig met bekenden. Via deze site geven mensen aan dat ze open staan om link te ruilen. Deze mensen staan open om goede links te ruilen.

Zelf een anker tekst uitzoeken. Bij een linkruil is het vaak mogelijk om zelf de anker tekst (Engels: anchor text) uit te kiezen. De anker tekst is het stukje tekst dat onderstreept staat bij een link, waarna een klik daarop je naar de gelinkte website zal brengen. Zoekmachines als Google gebruiken deze anker tekst om te kijken waar een website over gaat. Een link met als link tekst ‘vergelijk iPhone’ geeft een signaal naar de zoekmachines dat de pagina waarnaar gelinkt wordt hoogstwaarschijnlijk een pagina is informatie over de iPhone te vergelijken.

Nadelen

Wederzijdse links zijn minder sterk. Zoekmachines houden er rekening mee dat mensen links ruilen en kennen een lagere waarde toe aan links die naar elkaar toe verwijzen. Verwijs daarom vanuit een partnerpagina of vanuit een andere website. Dus website a verwijst naar b waarna website b verwijst naar c.

Gebruik van “nofollow”. Dit wordt gebruikt om aan google aan te geven dat deze links niet meegerekend hoeven te worden. Een linkpartner kan deze tag toevoegen waardoor de waarde afneemt.

Conclusie:

Het ruilen van links is een methode die goed kan werken om hoger in zoekmachines te komen en meer bezoekers te krijgen. Het kost weinig tijd (zeker als je partners op deze site gebruikt). Kosten zijn buiten je tijd nihil en het resultaat is goed. Verwacht overigens niet dat je direct al stijgt, dit kan enige tijd in beslag nemen. Zorg er wel altijd voor dat je met relevante partners linkt.

Wil je ook weten hoe je meer rendement uit je website kun halen lees dan het artikel geld verdienen met mijn website.

Online Geld Verdienen

Lees hier het artikel over online geld verdienen.

Contact opnemen

Neem contact op met Gratis Links ruilen